Author Topic: White boxed text on Mac  (Read 1842 times)

Offline Scott_AW

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
    • SAW Game Design
White boxed text on Mac
« on: 2010-Apr-09 »
When using 3d, with a text overlay.  Everything is fine on PC, but on a G5 w/ OSX the text is displayed by solid white rectangles equal to the character length.

Pretty much how it is
clearscreen

X_make3d
  draw 3d stuff

X_make2d
  draw fps, position stuff

showscreen
Current Project, Orbital Contract Defense
http://gamejolt.com/games/adventure/code-name-ocd/9887/

BlackShadow now open source/resource(requires duke3d)
http://gamejolt.com/games/adventure/black-shadow-3d/9885/

Offline Marmor

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 925
  • 96A285CC
    • View Profile
    • my youtube channel
Re: White boxed text on Mac
« Reply #1 on: 2010-Apr-10 »
u use settransparency ?

Offline Scott_AW

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
    • SAW Game Design
Re: White boxed text on Mac
« Reply #2 on: 2010-Apr-10 »
Thats a good question, I believe I'm calling it at the beginning of the program, setting black as transparent.  But I don't have the code in front of me ATM.  However is there a seperate transparent set for fonts?  If so I know I'm not using that.
Current Project, Orbital Contract Defense
http://gamejolt.com/games/adventure/code-name-ocd/9887/

BlackShadow now open source/resource(requires duke3d)
http://gamejolt.com/games/adventure/black-shadow-3d/9885/

Offline Moru

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 1792
    • View Profile
    • Homepage
Re: White boxed text on Mac
« Reply #3 on: 2010-Apr-10 »
Before you set transparency, the font is set to black and all other grafic usage is set to pink.

Mabe you should try to set the alphamode too?

MrTAToad

  • Guest
Re: White boxed text on Mac
« Reply #4 on: 2010-Apr-10 »
Make sure a font is loaded.  Also, sprites could also overwrite font locations, so its always best to use GENSPRITE and GENFONT, so sprites and fonts wont occupy the same ID number.

Offline Scott_AW

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
    • SAW Game Design
Re: White boxed text on Mac
« Reply #5 on: 2010-Apr-11 »
The problem also occurs then attempting to display a sprite, but its black with some garbage pixels in it.

I have the font to index 999, to keep it out of the way.  I don't actually use any sprites, but was making a capture at one point of the 3d and scaling it up, this resulted in all black, with white boxes for the text.  With 3d drawing normal, it worked fine, except white boxes where font should be.  I'm not use alphamode either, so I don't think that's the problem.  I could just be because its an older G5 and the OS and drivers might be out of date.  Anyone have an OSX system?
Current Project, Orbital Contract Defense
http://gamejolt.com/games/adventure/code-name-ocd/9887/

BlackShadow now open source/resource(requires duke3d)
http://gamejolt.com/games/adventure/black-shadow-3d/9885/

Offline Marmor

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 925
  • 96A285CC
    • View Profile
    • my youtube channel
Re: White boxed text on Mac
« Reply #6 on: 2010-Apr-12 »
10.6.2 here   MM 2.26