Author Topic: Anyone tried GlBasic in Windows 7?  (Read 2818 times)

Offline mykyl66

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 114
    • View Profile
Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« on: 2009-Oct-13 »
I am looking to get a small windows laptop to do my coding on (I don't like having windows on my macs) and one in particular has the option of upgrading to Windows 7. I just wanted to know if there are any issues with this.

Cheers

Mike R

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10759
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #1 on: 2009-Oct-13 »
Schranz0r has it running in 7, RC 1 w/o problems.

Offline mykyl66

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 114
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #2 on: 2009-Oct-13 »
Excellent.

Thank you

Mike R

Offline Stu_C

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
    • OvineByDesign
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #3 on: 2009-Oct-13 »

Windows 7  - 64bit here,  runs fine.


Offline Kuron

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 238
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #4 on: 2009-Oct-15 »
No problems with Windows 7, just make sure you install OpenGL capable drivers for your video card.

Offline mentalthink

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 3372
  • Integrated Brain
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #5 on: 2009-Oct-16 »
win 7 32b
Wokrs fine!!!

Offline mykyl66

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 114
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #6 on: 2009-Oct-17 »
Excellent news folks. Will get my new system in the next couple of weeks. No more sharing my memory and processors with windows on my mac. :) Oh and proper hardware opengl. when testing windows builds lol. Caught me a couple of times with bugs I could not work out then realised its the software opengl that caused them.

Mike

Offline BigAnd

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #7 on: 2009-Oct-20 »
Just installed a full retail Home Premium 64bit edition yesterday. GLBasic installs fine but when I come to run it I get:



Not got a clue how to fix this one  :'(
Any help would be greatfully appreciated.

EDIT:
Forgot to say; When I first installed GLBasic it got to the "check for updates" and it also let me install the updates. Its only after that stage that I cannot now run the program from either the Shortcut or the Editor exe.

I have also tried different versions of vcredist.
« Last Edit: 2009-Oct-20 by BigAnd »

MrTAToad

  • Guest

Offline BigAnd

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #9 on: 2009-Oct-20 »
That worked a treat, thank you very much sir!  =D

I had thought I had tried that very same file also the one from the Vista install fix. Ah well. Thanks again.

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10759
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #10 on: 2009-Oct-20 »
Oh dear! The setup should already have that included. Where did you install from!?

Offline BigAnd

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #11 on: 2009-Oct-20 »
I installed from my original download so I imagine it will be pretty old now. The date on the file is 11 August 2009 but I am not sure if thats just the date it got put on my network drive.

MrTAToad

  • Guest
Re: Anyone tried GlBasic in Windows 7?
« Reply #12 on: 2009-Oct-20 »
It does sound like an earlier version...