Author Topic: Newbe - GLBasic on Mountain Lion in Parallels?  (Read 1910 times)

Offline glbasicse

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Hi all,

I am trying, unsuccessfully, to run GLBasic in Parallels Desktop on Mac OSX Mountain Lion. The IDE starts, and I copy and paste the Hello World program into the editor. I save it, and it compiles successfully, but when I run it I get the black window for about half a second and then it disappears. Just to be clear, this is the program I run:

PRINT "HELLO WORLD!" ,100,100
SHOWSCREEN
MOUSEWAIT
END

Is this something that any of you have experienced? Have you done anything special to make it work with Parallels on Mountain Lion?

Regards, Henrik

Offline mentalthink

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 3356
  • Integrated Brain
    • View Profile
Code: GLBasic [Select]
PRINT "HELLO WORLD!" ,100,100
SHOWSCREEN
MOUSEWAIT
END
 

HI I always confuse my self whit in NO LOOPS programs...

Try this:

Code: GLBasic [Select]
while true
PRINT "HELLO WORLD!" ,100,100
SHOWSCREEN
wend
 

This it´s a infinite Bucle, for exit press the Break Key...

Whit your code try this:
Code: GLBasic [Select]
PRINT "HELLO WORLD!" ,100,100
MOUSEWAIT
SHOWSCREEN
END
 
Now it´s put first MouseWait than showscreen Command, Sorry I alway forgot the ordner...

Regards, and Welcome.

PS: Don´t care all works fine, a lot of people use parallels and Mac, I use too for a while... but I prefer PC for because I use tools only are in WINDOW$


MrTAToad

  • Guest
Hi all,

I am trying, unsuccessfully, to run GLBasic in Parallels Desktop on Mac OSX Mountain Lion. The IDE starts, and I copy and paste the Hello World program into the editor. I save it, and it compiles successfully, but when I run it I get the black window for about half a second and then it disappears. Just to be clear, this is the program I run:

PRINT "HELLO WORLD!" ,100,100
SHOWSCREEN
MOUSEWAIT
END

Is this something that any of you have experienced? Have you done anything special to make it work with Parallels on Mountain Lion?

Regards, Henrik
I would suspect it's the graphics system used by Parallels that is causing the problem...  I dont know the solution unfortunately.  Would be worth running the application in Terminal and see what error message the program comes up with.
« Last Edit: 2012-Aug-23 by MrTAToad »

Offline matchy

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 1540
    • View Profile
:| Can 'glbasic' be used as a member name prefix?

MrTAToad

  • Guest
Dont know :)

Offline Qube

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 157
    • View Profile
I use GLB in Mountain Lion 10.8.1 (just released update) and Parallels 7 (latest version) and it works flawlessly for me.

Offline Ian Price

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 4142
  • On the shoulders of giants.
    • View Profile
    • My Apps
I too use Parallels on my Mac Mini (via Windows XP) without any problems. I'm still using an older OSX though (Snow Leopard?).
I came. I saw. I played.

Offline glbasicse

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Great, thank you all. After forcing all Windows Updates to run it worked!

Offline glbasicse

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Great, thank you all. After forcing all Windows Updates to run it worked!

Hmm. Unfortunately it stopped working again. I have no idea why.

Offline Hark0

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 1020
  • Geek Developer
    • View Profile
    • LitioPixel - Desarrollo de videojuegos con GLBasic | Videogame development with GLBasic
Hi!

On Macos you can try Virtualbox from Oracle or VMWare...

I find video problems on Virtualbox if you use many images loaded in RAM...

Currently I use VMWare and works well.

:D
http://litiopixel.blogspot.com
litiopixel.blogspot.com - Desarrollo videojuegos Indie · Pixel-Art · Retroinformática · Electrónica Development Indie Videogames · Pixel-Art · Retrocomputing · Electronic