Author Topic: [not a glbasic bug] starts twice in the newest SDK?  (Read 577 times)

Offline spacefractal

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 4020
    • View Profile
    • Space Fractal
Hi im is back again and we have a strange issue we needs too at as im not sure what happens?

Currectly glbasic compiles, run, compile, run twice (and closing the previous app). Im have newer seen this bug before.
« Last Edit: 2022-May-15 by spacefractal »
Genius.Greedy Mouse - Karma Miwa - Spot Race - CatchOut - PowerUp Elevation and The beagle Jam.

Offline Qedo

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 375
  • to program what I have do how should programming?
    • View Profile
Re: starts twice in the newest SDK?
« Reply #1 on: 2022-May-08 »
Steam 16,947? sorry but bugs never seen

Offline spacefractal

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 4020
    • View Profile
    • Space Fractal
Re: starts twice in the newest SDK?
« Reply #2 on: 2022-May-09 »
its wierd, im guess some how related to steam launch, even im uninstalled the game. Its happens in 2020 version as well (which has newer been happens). So currectly im have no idea yet. The second time with steam overlay.
Genius.Greedy Mouse - Karma Miwa - Spot Race - CatchOut - PowerUp Elevation and The beagle Jam.

Offline dreamerman

  • Global Moderator
  • Dr. Type
  • *******
  • Posts: 454
    • View Profile
    • my personal website
Re: starts twice in the newest SDK?
« Reply #3 on: 2022-May-11 »
Is this issue appearing in every project or only on selected - like your games that are using Steamworks for something? I didn't encountered this on my pc. Are you sure that GLB compiles project two times?
One thing that first appeared in my mind is either anti-virus software or some smart screen filter in Windows, because normally (specially due to heuristic) they can cause issues during compilation or running newly created app with 'unknown' tool. So normally I add GLB/project path to exceptions in such software.
One workaround can be to use GLB editor that's free of Steam overlay - navigate to GLB path and launch 'EditorE.exe'.
Check my source code editor for GLBasic - link Update: 20.04.2020

Offline spacefractal

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 4020
    • View Profile
    • Space Fractal
Re: starts twice in the newest SDK?
« Reply #4 on: 2022-May-15 »
today im noticed its actuelly a intefering with a antivirus. etc more precision avg cybercapture, which did only shows when you move it.... wierd as im allways have used it long time.

So not a real editor bug, just annoying intefere and no way to check it really, so im make it not a glbasic bug.
« Last Edit: 2022-May-15 by spacefractal »
Genius.Greedy Mouse - Karma Miwa - Spot Race - CatchOut - PowerUp Elevation and The beagle Jam.

Offline dreamerman

  • Global Moderator
  • Dr. Type
  • *******
  • Posts: 454
    • View Profile
    • my personal website
There should be option to add GLB/project path to exclude/ignore category so you won't be bothered by this again.
It's happening to many dev tools, such AV sandboxes/capture/heuristic systems runs app in restricted environment, when it check that app isn't malicious it gets restarted with all rights, the issue is that after compilation such app is flagged as new entry so it needs to go through this procedure again.
Check my source code editor for GLBasic - link Update: 20.04.2020

Offline spacefractal

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 4020
    • View Profile
    • Space Fractal
im have allready flagged this bug as not a glbasic bug, so im will close this typic.
Genius.Greedy Mouse - Karma Miwa - Spot Race - CatchOut - PowerUp Elevation and The beagle Jam.