Author Topic: proportional input  (Read 1472 times)

Offline Andrik

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
proportional input
« on: 2012-Jun-07 »
Hi there,

The PRINT command has this nice parameter with which you can swith between fixed and proportional printing. Is there a way to get the same result with the INPUT command?
Proportional printing?

regards,
Andrik

Offline ampos

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 1594
    • View Profile
    • AMpostata Website
Re: proportional input
« Reply #1 on: 2012-Jun-07 »
Yes, the same syntax that print.
check my web and/or my blog :D
http://diniplay.blogspot.com (devblog)
http://www.ampostata.org
http://ampostata.blogspot.com
I own PC-Win, MacBook 13", iPhone 3G/3GS/4G and iPAC-WinCE

MrTAToad

  • Guest
Re: proportional input
« Reply #2 on: 2012-Jun-07 »
It has been requested - so it's possible it may be added at some point in the future...

Offline ampos

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 1594
    • View Profile
    • AMpostata Website
Re: proportional input
« Reply #3 on: 2012-Jun-07 »
LOL, it was requested by me long time ago and implemented by Gernot. Just use the same syntax as print for proportional input. Isn't it on the help file?
check my web and/or my blog :D
http://diniplay.blogspot.com (devblog)
http://www.ampostata.org
http://ampostata.blogspot.com
I own PC-Win, MacBook 13", iPhone 3G/3GS/4G and iPAC-WinCE

MrTAToad

  • Guest
Re: proportional input
« Reply #4 on: 2012-Jun-08 »
Ah yes - it works well :)

Shows how often I use INPUT$ :)

Offline Andrik

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: proportional input
« Reply #5 on: 2012-Jun-12 »
When I use the following command:
INPUT name$, 180,100,TRUE

I get the following error when compiling:
error : wrong number of aguments : "INPUT" called with 4 args. Required: 3 to 3

So there doesn't seem to be a proportional parameter for input?????

I use the free version of GLbasic, downloaded it a week ago, so I'm sure it's a current version.

any thoughts?

Offline kanonet

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 1142
    • View Profile
    • My GLBasic code archiv
Re: proportional input
« Reply #6 on: 2012-Jun-12 »
Check your version number again, there is a 4th parameter, i just tested it.
Lenovo Thinkpad T430u: Intel i5-3317U, 8GB DDR3, NVidia GeForce 620M, Micron RealSSD C400 @Win7 x64

Offline Andrik

  • Mc. Print
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: proportional input
« Reply #7 on: 2012-Jun-12 »
darn! you're right!! Seems I installed an old download, version 9 something.

well thanks for the help! Input look a lot better now  :o

Offline kanonet

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 1142
    • View Profile
    • My GLBasic code archiv
Re: proportional input
« Reply #8 on: 2012-Jun-12 »
If there is an old download link somewhere were it should not be, plz report this, so it can get fixed.
Lenovo Thinkpad T430u: Intel i5-3317U, 8GB DDR3, NVidia GeForce 620M, Micron RealSSD C400 @Win7 x64