BASIC

Author Topic: Is KEYWAIT broken?  (Read 2743 times)

Offline UBERmonkeybot

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 243
    • View Profile
Is KEYWAIT broken?
« on: 2016-Dec-15 »
This doesn't work on my windows 7 system,It used to.

PRINT "Hit me", 100, 100
SHOWSCREEN
KEYWAIT
PRINT "OK", 100, 100
SHOWSCREEN
KEYWAIT

It's from the manual.

Offline erico

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 4116
    • View Profile
    • Portfolio
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #1 on: 2016-Dec-15 »
Works fine on my win 7, what is happening on your end?

edit: my current glb is 14.106, so it could be it.
« Last Edit: 2016-Dec-18 by erico »

Offline UBERmonkeybot

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 243
    • View Profile
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #2 on: 2016-Dec-15 »
weeeeeeird

Offline UBERmonkeybot

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 243
    • View Profile
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #3 on: 2016-Dec-17 »
I have reinstalled GBL 14.371,It still doesn't work.

really weird.

It just doesn't seem to be reading the keyhit.

After i press a key i cannot quit the  program with the window close icon and it crashes whereas this works as normal before i press a key.


« Last Edit: 2016-Dec-18 by monkeybot1968 »

Offline Qedo

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 145
  • UNUS SED LEO
    • View Profile
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #4 on: 2016-Dec-17 »
Confirm, also on my computer with GLB 14.371 KEYWAIT don't work.
ciao
Qedo

Offline Qedo

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 145
  • UNUS SED LEO
    • View Profile
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #5 on: 2016-Dec-18 »
Update,
in GLBasic version 11.559   & 12.656  KEYWAIT work!

Offline UBERmonkeybot

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 243
    • View Profile
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #6 on: 2016-Dec-18 »
Thanks for the back up Quedo.Nice to know i haven't gone mad or are being stupid etc etc. :good:

Offline spacefractal

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 3482
    • View Profile
    • Space Fractal
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #7 on: 2016-Dec-19 »
KEYWAIT if you aske me, its some such of a debug command, that should not been used in a normal code, but more when doing debug thing. Its can halt the app in a unconsern way, mostly on mobiles.

But you can do easy workaround the issue by using KEY() events in a function. Im do not checked the issue yet.

But hopefully this debug command is got fixed, its can been handy in some cases of course (im even used it my self in that way me thinks).
Greedy Mouse - Karma Miwa - Spot Race - CatchOut - Android Extras - is on a vacation trip, home before end of few days in jan.

Offline UBERmonkeybot

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 243
    • View Profile
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #8 on: 2016-Dec-19 »
Yeah SF i only use it for quick code checks but just thought i should mention it,Odd that is ok on some systems
.

Offline erico

  • Community Developer
  • Prof. Inline
  • ******
  • Posts: 4116
    • View Profile
    • Portfolio
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #9 on: 2016-Dec-20 »
It was ok my system with glb14.106.
Havent checked the latest yet

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10661
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Is KEYWAIT broken?
« Reply #10 on: 2017-Aug-04 »
Fixed in V15. Sorry for that.