BASIC

Author Topic: Windows Mobile 6.1 doesn't work  (Read 4452 times)

Offline fjsantosb

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Tip Tap Games - iPhone, iPad and iPod Touch Games
Windows Mobile 6.1 doesn't work
« on: 2009-Dec-05 »
Hi There,

After get my account with microsoft to develop to windows mobile, i started some testing.
I compiled 'Noid' project to windows mobile (wm 6.1, device acer f900). When i try to start the app, the application simply doesn't start. I dont know if i am doing something wrong or if there is any problem with glbasic working on windows.

Anyone have same problem?

King Regards, fjsantos.
Francisco Santos Belmonte founder of Tip Tap Games.
Website: www.tiptapgames.com
Twitter: www.twitter.com/tiptapgames
Facebook: http://dld.bz/dYVd
iPhone News & Sales: www.gamesappetizer.com

Offline fjsantosb

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Tip Tap Games - iPhone, iPad and iPod Touch Games
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #1 on: 2009-Dec-06 »
Update: I tested simplier program i can do and get same results (I only did a drawsprite and showscreen).

Maybe the problem can be resolution?
I am tested actually on F900 device (which uses HD screen). Resolution of the device is 480x800, and i can't find same resolution to compile for Windows CE.

Can you please update resolution to test?

King Regards, fjsantos.
Francisco Santos Belmonte founder of Tip Tap Games.
Website: www.tiptapgames.com
Twitter: www.twitter.com/tiptapgames
Facebook: http://dld.bz/dYVd
iPhone News & Sales: www.gamesappetizer.com

MrTAToad

  • Guest
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #2 on: 2009-Dec-06 »
I've tried Gernot's Wumbo's Quest on the Mobile 6.5 emulator and that is fine.  However, doing a very small test program :

Code: GLBasic [Select]
WHILE TRUE
        PRINT "Hello world",0,0
        SHOWSCREEN
WEND

locks up the emulator...

Offline matchy

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 1543
    • View Profile
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #3 on: 2009-Dec-06 »
Also locks up the hardware from WM5.0 to 6.1
http://www.glbasic.com/forum/index.php?topic=3897.msg28512#msg28512
Note it only locks up the top screen bar area only, so I can't get to menu but can use file explorer that is "underneath it" the invisible glb app.

MrTAToad

  • Guest
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #4 on: 2009-Dec-06 »
This is the result of the error log file :

GlobalInit
Using GETRAWFRAMEBUFFER
Screen W,H,bpp
240
320
16
Pitch X,Y
2
480

Offline fjsantosb

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Tip Tap Games - iPhone, iPad and iPod Touch Games
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #5 on: 2009-Dec-06 »
Hi There,

@Matchy: I have exactly same problem using real hardware.
@MrTAToad: I tested simple program too (drawsprite and showscreen).

I hope Gernot can fix problems soon, cause windows mobile market seems very interesting, and i am working on portings to this marketplace currently. (At least i have my windows mobile marketplace account!).

Thanks for replies,

King Regards, fjsantos.

pd-> Also need to add some extra screen sizes to build, i will post all windows mobile screens sizes soon.
Francisco Santos Belmonte founder of Tip Tap Games.
Website: www.tiptapgames.com
Twitter: www.twitter.com/tiptapgames
Facebook: http://dld.bz/dYVd
iPhone News & Sales: www.gamesappetizer.com

MrTAToad

  • Guest
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #6 on: 2009-Dec-07 »
Yes, a few more default ones are needed - mind you, extra ones for Windows, Mac and Linux would be nice too...

Offline Moru

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 1775
    • View Profile
    • Homepage
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #7 on: 2009-Dec-07 »
Extra defaults for Windows? Can't you just type in whatever you want in that box or with SETSCREEN? Too many choices and you might be better off without :-) Some built-in command for getting the desktop resolution would be handy though, or a way of not changing the resolution so you can get the native resolution for an LCD automaticly.

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10714
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #8 on: 2009-Dec-07 »
Oh dear. What does your errorlog.txt in the temp directory yield? Please post it here.

Offline fjsantosb

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Tip Tap Games - iPhone, iPad and iPod Touch Games
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #9 on: 2009-Dec-07 »
My errorlog.txt file.

GlobalInit
Trying GAPI
Using GAPI
Screen W,H,bpp
320
240
16
Pitch X,Y
2
480

King Regards, fjsantos.
« Last Edit: 2009-Dec-07 by fjsantosb »
Francisco Santos Belmonte founder of Tip Tap Games.
Website: www.tiptapgames.com
Twitter: www.twitter.com/tiptapgames
Facebook: http://dld.bz/dYVd
iPhone News & Sales: www.gamesappetizer.com

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10714
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #10 on: 2009-Dec-07 »
Oh dear.
Try DRAWRECT in a loop, with SHOWSCREEN - still nothing to see?

Offline fjsantosb

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Tip Tap Games - iPhone, iPad and iPod Touch Games
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #11 on: 2009-Dec-07 »
Same problem as before.
Same errorlog. :(

King Regards, fjsantos.
Francisco Santos Belmonte founder of Tip Tap Games.
Website: www.tiptapgames.com
Twitter: www.twitter.com/tiptapgames
Facebook: http://dld.bz/dYVd
iPhone News & Sales: www.gamesappetizer.com

Offline matchy

  • Prof. Inline
  • *****
  • Posts: 1543
    • View Profile
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #12 on: 2009-Dec-07 »
What's that 480 doing there? hmmmmm

\temp\errorlog.txt on 2 devices:

GlobalInit
Using GETRAWFRAMEBUFFER
Screen W,H,bpp
240
320
16
Pitch X,Y
2
480

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10714
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #13 on: 2009-Dec-07 »
it's the number of bytes to move in order to skip one pixel. That's perfectly OK.

What is the device doing? Is it crashing the program? Any error message?

Offline fjsantosb

  • Dr. Type
  • ****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Tip Tap Games - iPhone, iPad and iPod Touch Games
Re: Windows Mobile 6.1 doesn't work
« Reply #14 on: 2009-Dec-07 »
Only lockups the top screen bar area (so i can't use 'x' to exit applications). On top bar area, it says 'GLBasic'.
Under it, all seems to work well.

King Regards, fjsantos.
Francisco Santos Belmonte founder of Tip Tap Games.
Website: www.tiptapgames.com
Twitter: www.twitter.com/tiptapgames
Facebook: http://dld.bz/dYVd
iPhone News & Sales: www.gamesappetizer.com