BASIC

Author Topic: Request for "loading" screen  (Read 4195 times)

Offline 9940

  • Mr. Drawsprite
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Request for "loading" screen
« on: 2009-Aug-22 »
Should be nice if we can modify (translate) the default "Loading..." message before our app start

[attachment deleted by admin]

Offline PeeJay

  • Mr. Polyvector
  • ***
  • Posts: 244
    • View Profile
    • PeeJays Remakes
Re: Request for "loading" screen
« Reply #1 on: 2009-Aug-22 »
Well, if you draw a screen and do a SHOWSCREEN right at the start of your code (ie before all of the sprites are loaded, arrays set up - that kind of thing) you hardly notice the "Loading" message at all...
www.peejays-remakes.co.uk
For games, remakes, and GL Basic Tutorials
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity

Offline 9940

  • Mr. Drawsprite
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: Request for "loading" screen
« Reply #2 on: 2009-Aug-22 »
 :S not a real solution.

Online Schranz0r

  • Premium User :)
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 5021
  • O Rly?
    • View Profile
Re: Request for "loading" screen
« Reply #3 on: 2009-Aug-23 »
Or you forgot to set SHOWSCREEN xD
I <3 DGArray's :D

PC:
AMD Ryzen 7 1700 @3.9GHz, 16GB HyperX Fury 3000MHz Ram, ASUS ROG GTX 1060 STRIX 6GB, Windows 10 Pro 64Bit, MSi Tomahawk B350 Mainboard

MrTAToad

  • Guest
Re: Request for "loading" screen
« Reply #4 on: 2009-Aug-23 »
Indeed - would be nice if it could be removed.

It would also be nice if the default font was a bit more readable too

Offline 9940

  • Mr. Drawsprite
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: Request for "loading" screen
« Reply #5 on: 2009-Aug-23 »
It would also be nice if the default font was a bit more readable too

I agree  :)

Offline Ian Price

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 4147
  • On the shoulders of giants.
    • View Profile
    • My Apps
Re: Request for "loading" screen
« Reply #6 on: 2009-Aug-24 »
I doubly agree - the font is awful and the "LOADING" screen is too.
I came. I saw. I played.

Offline Kitty Hello

  • code monkey
  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 10713
  • here on my island the sea says 'hello'
    • View Profile
    • http://www.glbasic.com
Re: Request for "loading" screen
« Reply #7 on: 2009-Aug-25 »
OK, I'll remove it then.

Offline Ian Price

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 4147
  • On the shoulders of giants.
    • View Profile
    • My Apps
Re: Request for "loading" screen
« Reply #8 on: 2009-Aug-25 »
:)
I came. I saw. I played.

MrTAToad

  • Guest
Re: Request for "loading" screen
« Reply #9 on: 2009-Aug-25 »
Could make it optional!

Offline Moru

  • Administrator
  • Prof. Inline
  • *******
  • Posts: 1775
    • View Profile
    • Homepage
Re: Request for "loading" screen
« Reply #10 on: 2009-Aug-25 »
It's not that hard to draw your own loading screen, just make sure that is the first thing you do in your program, then SHOWSCREEN and then you start loading your mediafiles. I think that is optional enough, this is a programming language after all :-)