BASIC

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - spudgunjake

Pages: [1] 2
1
I need to record sound, but cant see anything that does it, Yes I know there's a small piece of code which uses a dll, but that doesn't work on android phone, only windows.  see http://www.glbasic.com/showroom.php?game=SoundRecorder&lang=en

I am amazed that GLBasic has no option to do this, or there's no code on here, If i'm wrong, sorry. It would be nice to have it as standard.

Can any one help, I need to write a app that records sounds.

Best regards John.

Keep up the good work.

2
I have been having this problem for a while, My apps has 143 mb of graphic and data, the data is copied from media to the assets directory as it should on compile.

but it hangs when I run the app, if I delete the media dirtectory or rename it. so it doesnt get copied, it work fine.

I have tried it with a simple loop, with and without the media directory and its always hangs if the the media directory in place..

I have coded the routine just to start and then come out, its like its got stuck loading something. is there some thing im doing wrong.

3
GLBasic - en / Android Blanks screen
« on: 2011-Nov-21 »
I have a samsung Galaxy 1, When I run my app, It hangs, When I force stop and try again it works but displays a white screen, No graphics, all my paths are correct 100%,

I know its working because I can click on blank icons to go to sub menus.  if I mess around with the res in options and change the screen size it works. but it seems to be hit and miss,  but I still have to force stop and try again, then it works  its like it cant find the graphics

I have changed my AndroidManifest.xml settings as directed in this forum,  all my graphics are 320,480, but my samsung is 480,900, should this matter.

any pointers would be a help.

john.

4
GLBasic - en / Simple adroid app.
« on: 2011-Nov-01 »
I have a problem, I needed to reformat my phone and pc, I have a Samsung Galaxy 1 and Windows 7 Pro. I have setep up my phone and pc to the correct settings Android , SDK, Java paths in system varibles.

My program Compiles normally with out errors, but when I run the app on my phone the screen is blank and then it goes back to the main screen, I have even tried a very simple print command but with out any luck.

No idea why it isnt working, I had my project working fine with out problem before the format.  Help.

SETSCREEN 800,480,1

PRINT "john",100,100

SHOWSCREEN
MOUSEWAIT

5
I have been using GLbasic with my Iphone for some time, I would like to use Glbasic with my new android desire S (Gingerbread).

Can anyone tell me, What I need to develop Android software with my GLbasic, I see lots of talk but no guild /  examples what I need to download to get working.

Can anyone help.

Best regards John.

6
Do any one fancy converting this Webcam programme from BLITZMAX I have from a couple of years ago.

It works fine on my pc, just run the demo.exe , If you get a black screen, change the My_Cam = 0 to 1. thats if you have blitzmax.

I Dont have the skill to do the convertion my self but would like to have this working in GLbasic.

souce in the bmx file.

Many thank John.

[attachment deleted by admin]

7
GLBasic - en / Types and pointers to chars
« on: 2011-Feb-11 »
having trouble with types, can any one help. been right thick. Or is it better to use INLINE function.

I need a pointer to a char in my type,

TYPE My_Test

   *mTargetBuf    
   mWidth
   mHeight
   
ENDTYPE

8
I have found by resampling my Wav files, down from 32bit to 24bit, 16bit, 8bit rates  that ISMUSCIPLAYING cuts the end off, and its get worse  further down you go.

Lets say I have a 3 seconds sample at 32bit, its plays fine, but as I decrease the bit from 32 to 24,16 and then 8 the (PLAY) length gets shorter, in other words, 3 seconds sample at 24bit plays only plays 2.8 seconds of the complete 3 seconds length, then 2.6, 2.4 seconds and so on as the sample is converted down to a lower bit. If I was saying in  my sample "mary had a little lamb" I would get some thing like "mary had a little la"  These are rough timings by the way. but you get the point.

I had problem for some time and couldn't understand why it just appeared out of knowhere, may be at some point I resampled my mp3's down to a lower bit rate and converted them into Wav file, then decreasing the bit from 32 to 24 to save space. (May Be.)

I am still looking into why this is, I read somewhere by kitty the sound engine is SDL LIB, but cant find anything on the SDL web site in relation to this problem.

I hope Kitty reads this and hope it may shed some light on some of the problems other people are have or have had in the past with Wav, Mp3 and other media types.

best reagards john.

9
Its a simple one, Is there any issues with ISMUSICPLAYING on the iphone, Its works perfect when compiled to use on my pc, but when compiled for the iphone is seems to cut the ends of my wav files. some of my wav files have silence at the end which I need.

does the ISMUSICPLAYING.... command look for file length, or does it look for a long length of zeros or something.

or is there a recommended setting for wav files. Bite rate, file type PCM WAVE, I noticed when using goldwave, I can save files under PCM, signed, unsigned, mono and stereo types, whats best, At first I thought its was my MP3 files, so I converted them to Wav as recommended, but with the same results as my last post. 

for some reason if clips the wav files.

the idea looks like this, sorry I cant give you correct code, it would give to much away.

play first wav, wait for it to finish and the play the  second wav, wait for second wav to finshed, loop back to first.

loop:
if   (ISMUSICPLAYING=FALSE)
   PLAYMUSIC "MEDIA\play_FILE.wav"
   goto new_routine
endif
goto loop

new_routine:

if   (ISMUSICPLAYING=FALSE)
   PLAYMUSIC "MEDIA\play_SOMETHING_ELSE.wav"
   goto loop
endif

goro new_routine

You get the basic idea.




10
GLBasic - en / Mp3 problem
« on: 2011-Jan-23 »
I have a lot of mp3 in Media/sub directories/ which work fine on a Pc at home and at work but when I compile my app for the Iphone
it clips the End, I managed to convert a mp3 to -- CBR -b 128 bitrate, using Lamedrop which playes fine, but when I converted others when it plays on the iphone it clips the ends. If i play the both mp3's with windows Media player they work fine, but when I play it with VLC it clips the end of one of them. I have only manged to get one working fine. 

Has any one got any ideas or advise regarding what type of mp3 i need. I also canvered them to Wav , which play fine on the Iphone,  Its driving me mad, any advise on the best compatible software to convert my mp3's, I have a mac as well.

I have around a 1000 Mp3's I need to get working right.

best regards john.

11
GLBasic - en / Is it possible to Use a Webcam
« on: 2010-May-26 »
I would like to use my web cam with GLbasic, is this possible. I had it working with Blitzmax very well.

But cant to seem to see anything related on this matter.

Best regards John.

12
GLBasic - en / IPhone Data Packing
« on: 2010-Mar-24 »
I like to pack all my data into a single package, In the old days using allegro you could have all your graphics, sounds in a Dat file which could have a  password.

Is they such a way this can be done.


Thanks.

13
I had my certificate for nearly a week now, and I am having a great deal of trouble getting dam thing to work.

I go though all the tutorials but  I never see the dev certificate paired with my private and public keys, as in the instruction on here.

http://mobiforge.com/developing/story/deploying-iphone-apps-real-devices

My provision profile says no profile matches or paired in keychain,

I have formatted my Mac twice, installed every thing, Lasted SDK, but the same thing.

I didn't think it would be this difficult.

Can anyone help.

14
I had my certificate for nearly a week now, and I am having a great deal of trouble getting dam thing to work.

I go though all the tutorials but  I never see the dev certificate paired with my private and public keys, as in the instruction on here.

http://mobiforge.com/developing/story/deploying-iphone-apps-real-devices

My provision profile says Error no profile matches or paired in keychain,

I have formatted my Mac twice, installed every thing, Lasted SDK, but the same thing.

I didn't think it would be this difficult.

Can anyone help.

15
GLBasic - en / Error in Global Dim I hope not.
« on: 2009-Dec-27 »
I am getting a Strange error with Global Dim Arrays

I define the arrays up out side my main but the strings in a external gbas file. I can put anything to array 0.

FUNCTION ARRAY_WORDS :

   A_WORD_LIST$[ 0]="First"      // error in arrays
   A_WORD_LIST$[ 1]="TEST"

ENDFUNCTION

Print A_WORD_LIST$[ 0], 0, 0  // prints TEST not FIRST

I have to do is this to get around this error.

   A_WORD_LIST$[ 0]=" "      // Space, if I leave this like "" if print FIRST as it was cell 0.
   A_WORD_LIST$[ 1]="FIRST"
   A_WORD_LIST$[ 2]="TEST"

print A_WORD_LIST$[ 1], 0, 0  //  prints FIRST

so all my for next loops have to start from 1 not 0,

any ideas

Pages: [1] 2