GLBasic forum

Main forum => Bug Reports => Topic started by: fasasoftware on 2013-Aug-29

Title: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: fasasoftware on 2013-Aug-29
Problems with Any Program examples to run after deploy in Macosx Universal..

I have tryed some example.. but in my old apple g4 2,2ghz 1,5 gbram macosx10.4.11 don't work.....when i  open the app example .... give me an error after start...and then the app quit...

I know i have an old computer...i have also an intel i5 and works a little fine...but sometimes the ide quit...

can somebody help me please???

Best regards

Lestroso :'(

www.fasasoftware.com
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: mentalthink on 2013-Aug-29
Yes I'm not sure about this error, but I rebenber the problem was , when you unzipp the compiled program...

make this, we look if works.

When you compile for Mac osx or Mac Universal, you get a compressed file?¿
Then copy to your mac desktop and unzip... Seems a lazy thing, but I rebenmber something whit the unzip step was the problem.. don't care works fine Mac osx and Uni
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: erico on 2013-Aug-30
Yep, there was something related to flags when moving the app form pc to mac.
Try as Mentalthink suggested, zip it on pc and unzip on mac.

Welcome Fasa!
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: mentalthink on 2013-Aug-30
Thanks Erico I always forget this Step, I think this have to write in Capital letters in someplace of the forum, it's really a simple thing but really complex to find the solution...  :good: :good:
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: erico on 2013-Aug-30
Yep, I had that very same problem few years ago.
But there is a good side on it, people come over to the forum for a chat over the subject! :good:
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: fasasoftware on 2013-Aug-30
I have tryed to zip on pc and unzip the file but the problem still remain.....The app start and then quit unexpectly

I have also tryed to rar that but is too bad again...

I don't know...

any other ideas??

best regards,

Lestroso

www.fasasoftware.com
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: erico on 2013-Aug-30
For the old mac, it should work fine, try to do a simple ´hello world´ app and port it over to check it out.
For the IDE quiting... that is really hardcore, it never ever happened on my end.

Please, release more information and code on both subjects so we can try help it out.
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: Neurox on 2013-Aug-30
I have tryed to zip on pc and unzip the file but the problem still remain.....The app start and then quit unexpectly

Have you set the parameters for read / write?
Have you seen the activities logo with Console.app ?
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: fasasoftware on 2013-Aug-30
I TRied everything.... i was thinking is my fault because i trying to compile the game 3d in macosx universal...but i'm using the demo glbasic....  and i can compile only for 2d.....ok then i have compiled an simple hello world... but nothing the app (hello world) quit unexpectly...

i don't know what i have to do.....

best regards,

lestroso,

www.fasasoftware.com

Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: MrTAToad on 2013-Aug-30
Run it from Terminal and paste the error message returned.

It could be the fact that you need to set the program part to "executable".
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: fasasoftware on 2013-Aug-30
Here it is....here the code...from terminal...bho.. i don't understand...
Code: GLBasic [Select]
 
best regards,

Lestroso :'(

www.fasasoftware.com
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: mentalthink on 2013-Aug-30
HI friend try whit this post--- I used and I think my app working.. I read a bit and says something about the privileges of the files... take a look , I think here it's all explained... the bug problem it's when you extract, if fact if you use only one tool for extract try whit another, perhaps the tools make something extrange into the file...

http://www.glbasic.com/forum/index.php?topic=5437.msg42569#msg42569

Don't worry always the first steps are bit confusing, but all works fine...
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: fasasoftware on 2013-Aug-30
I'm sorry but nothing works here.....I have tryed the zip  unzip...i have tryed the "chmod +x Macosx" but nothing works... or better  the app start ... but close unexpected...

Here below.. i show you the error that give me my apple mac g4...but i have 10.4.11 system...and a biprocessor upgraded by Maxpower..


Code: GLBasic [Select]
 

I thank you a lot in advance....

Best regards

Lestroso

www.fasasoftware.com
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: MrTAToad on 2013-Aug-31
What version of GLBasic are you using ?
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: fasasoftware on 2013-Sep-01
Hi MrTAToad,

i'm using the latest version downloaded few days ago the 10......i don't remeber exactly


i don't know what is the problem....

can you help me???

best regards,,

Lestroso
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: mentalthink on 2013-Sep-01
I read you are using the Demo version?¿, or I'm wrong... perhaps something happends whit the "demo" version...
Title: Re: Problems with Any Program example to run after deploy in Macosx Universal...
Post by: MrTAToad on 2013-Sep-01
I can only think that the soundlib module isn't compatible or needs its permissions changed.